CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Dieren in Cape Tribulation

Cape Tribulation en de Daintree zijn bevolkt door talloze dieren, zoals de kasuaris, krokodil, python en de boom kangoeroo.
Het valt vaak niet mee om die dieren te zien omdat ze goed gecamoufleert zijn.
Het is aan te raden op een begeleide wandeling te boeken als je geinteresseert bent in de dieren van het Daintree regenwoud, een tocht door het bos met een ervaren gids zal je meer leren, en ook zijn de gidsen getraind in het spotten van gecamoufleerde dieren.

kasuaris in cape tribulation
Kasuaris met jong

Kasuaris

De kasuaris is een loop vogel die bijna twee meter hoog is als hij recht op staat, en met hun poten met lange tenen kunnen ze behoorlijk wat schade aanrichten wanneer ze zich verdedigen of aanvallen.
Deze vogels zijn een bedreigde diersoort, al zou je dat rond Rainforest Hideaway in Cape Tribulation niet zeggen want ze komen regelmatig op bezoek bij Dutch Rob's B&B.

kasuaris familie in cape tribulation
Kasuaris gezin

krododillen tour op cooper creek en de daintree rivier
Zout water krokodil

Krokodil

De zout water krododillen rond Cape Tribulation zwemmen al rond sinds de tijd dat de dinosaurussen op de wereld kwamen, en weer uitstorven, en zo hebben ze dus miljoenen jaren gehad om de kunst van het jagen te perfectioneren. Het is aan te raden om in plaatsen zoals de Daintree rivier niet te dicht bij het water te gaan omdat deze beesten heel onverwachts en heel snel kunnen aanvallen. Op het strand is het geen probleem, het past niet in het gedrag van krokodillen om iemand op klaarlichte dag op het strand aan te vallen.

krododillen waarschuwings bord in cape tribulation
Waarschuwingsbord

leguaan in cape tribulation

Leguaan

De leguaan is een reptiel die wel twee meter lang kan worden, en in het regenwoud van Cape Tribulation rondloopt op zoek naar eieren, insecten en kadavers wat hun voornaamste voedsel is.
Ze zijn zeer goede klimmers en met hun scherpe klauwen klimmen ze makkelijk de hoge bomen in op zoek naar eieren in vogel nesten, of hangen in een boom in een zonnig plekje, en komen ondersteboven weer naar beneden.

brush turkey

Brush turkey

De brush turkey wordt nogal eens verwart met de kasuaris, maar is een heel stuk kleiner.
Deze vogels kunnen behoorlijk tam of zelfs brutaal worden als het om eten gaat, en lopen regelmatig binnen bij Rainforest Hideaway B&B om een beetje eten op te eisen.
Ze leggen hun eieren in grote bergen bladeren die warmte creeren met het compost proces.
Ook zijn deze vogels zeer territoriaal en houden er niet van eten te delen met anderen.

orange footed scrub fowl

Orange footed scrub fowl

Deze vogel wordt ook vaak door touristen aangezien voor een baby kasuaris. Een andere naam voor dit beest is scrubhen. Ze schijnen niet veel te slapen want je kunt ze dag en nacht horen, op stille nachten in het regenwould echoot hun roep door het regenwoud. Hun favoriete hobby is bladeren bij elkaar schrapen die een grote compost berg vormen waarin rottende bladeren warmte creeren die hun eieren warm houden. Op het sculpturen pad van Rainforest Hideaway B&B is er een heel groot scrubhen nest te vinden, dat die vogels al tientallen jaren onderhouden en uitbreiden.

bandicoot

Bandicoot

Ziet er uit als een grote rat maar is een buidel dier.
Dit dier heeft minder dan tien dagen nodig van bevruchting to geboorte, en het jong verhuist dan naar de buidel.

white lipped tree frog

White lipped tree frog

Een van de grootste kikkers, tot wel 15 cm. lang.
In de regenachtige tijden kunnen ze behoorlijk lawaai maken, en rond de vijvers van Rainforest Hideaway B&B in Cape Tribulation kan het soms een behoorlijk kabaal zijn.
Ondanks hun groot formaat zijn ze toch een makkelijke prooi voor de aggressieve butcher birds.

longicorn beetle

Longicorn beetle

Een van de vele bizarre insekten die er in het Daintree regenwould rond Cape Tribulation te vinden zijn.

praying mantis

Praying mantis

 

rhino beetle

Rhino beetle

 

spotted cat bird

Spotted cat bird

 

victoria's rifle bird

Victoria's rifle bird

 

tree kangoeroe

Tree kangaroo

Sommige mensen denken dat dit een grap is maar nee, ze bestaan echt, kangoeroes die in de bomen rond klimmen!
Ze zijn vrij zeldzaaam, en ook nog schuw, dus rekent er niet op om ze te zien te krijgen.

cane toad

Cane toad

Dit is Australië's grootste blunder aller tijden. Zo'n honderd jaar geleden besloot de regering wat te doen aan insecten in het suiker riet en betaalde wetenschappers om deze giftige padden op te halen in Zuid Amerika en die in noord Queensland los te laten. Maar de padden kunnen lang niet hoog genoeg springen om de insecten te eten die boven in het suiker riet zitten maar hebben ondertussen wel vermenigvuldigt tot in de miljoenen en eten de Australische dieren op nu, terwijl alles wat groter is dan hun ze op eet en aan het gif van deze pad dood gaat.

boyds forest dragon

Boyd's forest dragon

Een zeer prehistorisch uitzient reptiel, meestal blijven ze doodstil zitten als je in de buurt komt en ze rekenen dan op hun camouflage om niet gezien te worden.

python op het strand

Python

Er zitten geen giftige slangen in het regenwoud van Cape Tribulation, de meeste slangen die je hier tegenkomt zijn boomslangetjes of pythons. De Amethystine, Carpet and Children's Python zijn de meest voorkomende slangen hier, het zij wurgslangen en ze hebben geen gif..
Pythons liggen vaak op de weg 'snachts dus doe het rustig aan met de auto.

white cockatoo

Kaketoe

Je zou verwachten dat zo'n mooie vogel ook mooi zou kunnen zingen maar nee, de kaketoe kan alleen maar luid krijsen en is niet om aan te horen.


goedkope vluchten naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen