CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Fourwheeldrive Tours

fourwheeldrive tours naar bloomfield trrack en cooktown
Fourwheeldrive tour doorkruist een regenwoud kreek op het Bloomfield Track

Vanuit Cape Tribulation gaan er four-wheel-drive tours naar het noorden over het ruige en beruchte Bloomfield Track.
Halve dag tours naar de Bloomfield Falls in het Aboriginal dorp Wujal Wujal, en volle dag tours naar historisch Cooktown.
Nu zijn er nog twee fourwheeldrive tours in Cape Tribulation, Mason's Tours en Mike D'arcy's Tours, maar vanaf eind November is Mike D'Arcy de enige die fourhweeldrive tours op het Bloomfield Track en naar Cooktown doet.

Vanuit Melbourne kun je lekker met je autootje vierduizend kilometer de asfaltweg volgen naar het noorden, maar in Cape Tribulation houdt het op, dit is het eind van de beschaafde wereld, en als je verder wilt zul je of een fourwheeldrive moeten huren, of op een fourwheeldrive tour boeken.

Bloomfield Track, Wujal Wujal en de Bloomfield Falls waterval halve dag tour

kreek doorsteek op hetbloomfield track
Geen bruggen op het Bloomfield Track

fourwheeldrive tour op het bloomfield track
Een van de stops op het Bloomfield Track

de bloomfield river
De brug over de Bloomfield rivier

Het Bloomfield Track werdt ineens beroemd en berucht in 1983 toen bulldozers van de gemeente een pad begonnen te maken door het ongerepte Daintree regenwoud. Honderden protestanten kwamen uit alle hoeken van Australie om te proberen de bulldozers tegen te houden, en sommigen gingen zelfs zo ver om zich aan bulldozers en bomen vast te ketenen.
Maar mede dankzij een stuk of honderd politie agenten verloren de protestanten en de bulldozers baanden zich een weg door het regenwoud en openden het Bloomfield Track.
Het is nooit een goede weg geworden, zels dertig jaar later niet, het is nog steeds een ruig pad met een paar verschrikkelijk steile hellingen waar nog wel eens een ongeluk gebeurt, vooral in nat weer.

krokodil in bloomfield river
Mike D'Arcy stuurde ons deze foto van Brutus, een krokodil van vijf meter die in de Bloomfield rivier woont

D'Arcy of the Daintree Tours doet four-wheel-drive tours van een halve dag naar de Aboriginal nederzetting Wujal Wujal en de Bloomfield Falls waterval.
Er wordt regelmatig gestopt op mooie en interessante plaatsen zoals de Strangler Fig, Emmagen Creek, Donovan's Point Lookout en Woobadda Creek.
Op de meeste dagen kan een plaatstelijke Aboriginal gids worden geregelt om uitleg te geven over de omringende natuur en hun gebruik van planten en dieren voor voedsel en medicijnen.
Op weg naar de waterval staat het nieuwe Wujal Wujal Arts Centre dat open is van dinsdag tot donderdag, met extra dagen in het hoogseizoen.

aboriginal kunst in de kunst galerij in Wujal Wujal
Schilderij van Aboriginal

nog meer aboriginal kunst in Wujal Wujal
Aboriginal kunst in Wujal Wujal

Waterval in Bloomfield gezien op 4WD safari
De Bloomfield Falls waterval

krokodil op de fourwheldrive tour
Krokodil in de Bloomfield rivier

krokodil  bij de bloomfield falls
Krokodil bij de Bloomfield Falls

De four-wheel-drive tours vertrekken twee maal per dag van uit Cape Tribulation naar de Bloomfield Falls voor $119 per volwassene en $70 voor kinderen.
Deze tour reist met een minimum van twee passagiers en een maximum van zes, en het vervoer is in een comfortable terreinwagen met alle benodige apparatuur zoals satelliet telefoon voor noodgevallen, mobieltjes werken in deze wildernis niet.
Krokodillen worden regelmatig gezien in de Bloomfield rivier.
Klik Reserveer Online om deze four-wheel-drive tour op het Bloomfield Track te boeken.

reserveer fourwheeldrive tours  online

 

 

Volle dag four-wheel-drive tour naar Cooktown

D'Arcy of the Daintree Tours doet ook verdere tours zoals de volle dag tour van Cape Tribulation naar historisch Cooktown.
Deze fourwheeldrive tour gaat door ruig terrein, eerst het Bloomfield Track, het Aboriginal dorpje Wujal Wujal, en de Bloomfield Falls, en dan verder naar het noorden via Cedar Bay National Park, Rossville, Helensvale en langs de mysterieuze Black Mountain naar Cooktown.
Het dorpje Cooktown heeft een interessante geschiedenis, hier heeft destijds James Cook zijn schip gerepareert nadat hij voor de kust van Cape Tribulation op het rif gelopen was, en hier schijnt hij ook de kangoeroe ontdekt te hebben.
Later is hier goud ontdekt en Cooktown mag dan nu een slaperig dorpje lijken maar in de goudkoorts tijd stonden er hier honderd bars en honderd bordelen, en het dorp had directe scheepsverbindingen met China.
Je kunt over de geschiedenis leren in het Cooktown museum, en zelfs een wandeling rond de begraafplaats geeft een indruk van de wilde tijden die zich hier afspeelden.
Vanaf Grassy Hill waar ook een vuurtoren staat heb je een fantastisch uitzicht over het dorp Cooktown, de Endeavour rivier, de haven en de oceaan.

cooktown hotel
Het Cooktown Hotel

historisch gebouw in cooktown
In de hoofdstraat van Cooktown

zonsondergang in cooktown over de endeavour rivier
Zonsondergang in Cooktown

mysterieuze black mountain
Black Mountain op weg naar Cooktown

de haven van cooktown
Een stille dag in de haven van Cooktown

Fourwheeldrive tours naar Cooktown reizen met een minimum van twee passagiers en een maximum van vijf.
De volle dag tours van Cape Tribulation naar Cooktown kosten $219 voor volwassenen en $130 voor kinderen, en je kunt de tour online boeken via de Reserveer Online link.

reserveer fourwheeldrive tours  online

 

 

recensie van de fourwheeldrive tour

 

 


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen