CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Vluchten, bus en huur auto naar Cape Tribulation

De reis naar Cape Tribulation begint met een vlucht van Nederland naar AustraliŽ.
Cairns is het dichts bijzijnde internationale luchthaven voor Cape Tribulation, maar helaas gaan er maar weinig vluchten direct via de kortste weg tussen Cairns en Europa, meestal moet je via Brisbane, Sydney, of zelfs Melbourne vliegen, wat heel wat extra uurtjes op het vliegtuig betekent.
Lees verder over vluchten naar AustraliŽ, bus vervoer naar Cape Tribulation, en huur auto's in Cairns en Port Douglas om zelf naar Cape Tribulation te rijden.

Vliegtickets naar AustraliŽ:

CheapTickets.nl is een goed begin in de speurtocht naar alle goedkope vliegtickets.
Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op de Cheap Tickets website het meest complete aanbod van vluchten voor de allerbeste prijzen vinden.
Ook kunnen vakantievluchten van alle gerenommeerde Nederlandse touroperators op deze website geboekt worden.

goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽ

 

D-reizen is ook een uitstekende site om te zoeken naar goedkope vlieg tickets naar AustraliŽ

goedkope vluchten naar AustraliŽ

 

Singapore Airlines is al vele jaren een begrip in de luchtvaart.
De meermalen bekroonde service aan boord garandeert een uiterst aangename vlucht.
De vliegtuigen van Singapore Airlines behoren tot de modernste in de reiswereld en alle stoelen zijn voorzien van een eigen videoscherm waar gekozen kan worden uit honderden speelfilms, documentaires en sportprogramma’s.
Singapore Airlines vliegt dagelijks vanuit Amsterdam naar Singapore waar, na een korte overstap, de passagier naar alle belangrijke zakelijke en toeristische steden in de regio kan vliegen o.m. naar 5 in Australië en 2 in Nieuw-Zeeland.
Ondanks dat Singapore Airlines herhaaldelijk tot 'best airline' gekozen wordt, zijn de vliegtarieven uiterst aantrekkelijk.
Online boeken kan heel gemakkelijk en veilig via de website van Singapore Airlines.

goedkope tickets van schiphol naar sydney en melbourne

 

SchipholTickets.nl voor de allerlaatste vliegtuigstoelen! Zij zijn een onafhankelijke aanbieder van vliegtickets.
Door middel van scherpe inkoop beschikken zij over de allerlaatste vliegtuigstoelen tegen de beste prijzen.
Op de website kunnen bezoekers alle luchtvaartmaatschappijen (inclusief lowcost maatschappijen) vergelijken en reserveren. In slechts vijf stappen kunt U naar Uw droombestemming.

goedkope vluchten naar AustraliŽ

 

BestTickets.nl is een zeer gebruiksvriendelijke one-stop vliegticket shop. De goedkoopste vliegtickets worden gecombineerd met de beste service.

cheap tickets holland to australia

 

Ebookers.nl heeft een uitegebreid assortiment aan goedkope vluchten naar AustraliŽ, all-inclusive deals!

goedkope vluchten naar AustraliŽ

vakantie in australie

 

Bus naar Cape Tribulation :

Er zijn verschillende bussen die dagelijks van Cairns en Port Douglas naar Cape Tribulation rijden, maar een autootje huren is de beste manier om er te komen, zodat je de vrijheid hebt te stoppen waar je wilt want er zijn heel wat attracties en mooie plekjes om te stoppen tussen Cairns en Cape Tribulation.

de bus van cairns naar cape tribulation
Verzakte bus voordat de weg verhard was...

Country Road Coaches rijdt iedere maandag, woensdag en vrijdag van Cairns naar Cape Tribulation, en dan verder naar Cooktown.
Op dinsdag, donderdag en zaterdag rijden ze de andere kant op van Cape Tribulation naar Cairns.
Meer informatie over tijden en kosten op hun website.
Er zijn ook andere bussen die wat leuke stops doen en er een krokodillen tour bij doen zoals Cape Trib Connections, Tropics Explorer, en Jungle Tours maar deze willen meestal alleen maar bij hun vaste backpackers hostels stoppen, wanneer je als Nederlander liever bij Dutch Rob in de Rainforest Hideaway verblijft dan valt het niet mee de bus chauffeur te overtuigen je daar af te zetten, maar meestal komt Rob je dan wel ff ophalen wanneer mogelijk.
Tropical Horizons is zo'n beetje de enige die er niet moeilijk over doet.

Huur auto naar Cape Tribulation:

huur auto van cairns naar cape tribulation
Prachtige uitzichten op de rit van Cairns naar Cape Tribulation

Als je alleen maar naar Cape Tribulation wilt rijden dan kan iedere gewone auto het halen, de weg is verhard tot aan Cape Tribulation, maar als je verder naar het noorden wilt het Bloomfield Track op naar de Bloomfield waterval of Cooktown dan heb je een fourwheeldrive nodig. Pas er wel op dat als je een 4WD huurt dat je weet waar je hem mee naar toe mag nemen, er zijn auto verhuurders die je zelfs met een 4WD niet op de onverharde weg laten, of al te afgelegen gaan.

veerboot op de daintree rivier
Steek de Daintree rivier over met deze veerboot

Wanneer je naar Cape Tribulation rijdt dan moet je ook de Daintree rivier oversteken. Er vaart een ouderwetse kabel veerpont op en neer van zes uur 's ochtends tot middernacht, een retourtje kost $23 maar je kunt ook een multi-daypass kopen voor $46.-

Vroomvroomvroom is een goede website om te beginnen met zoeken naar een goedkope huur auto in Cairns.
Tik wat gegevens in zoals de plaats en datum waar je een auto wilt huren en je krijgt een overzicht van welke autos beschikbaar zijn van verschillende auto huur bedrijven en wat de kosten zijn. Kan het nog makkelijker?

 

goedkope auto verhuur van cairns naar cape tribulation
Voorbeeld van hoe makkelijk Vroomvroomvroom het maakt om huurautos en prijzen te vergelijken.

Of houdt het bij Nederlandse websites die je kent en vertrouwt:

Autoverhuur in Cairns

Boekje huur auto of kampeer bus in Australië online vanuit Nederland met Holidaycars.nl of Cheaptickets.nl en heb hem voor je klaar staan bij aankomst op de luchthaven in Australië.

auto verhuur in Cairns

 

Ebookers.nl heeft ook een uitgebreide keuze aan huur autos in Australië :

huurauto's in australie

 

Budget Car Hire is een bedrijf met een internationale reputatie voor goedkope huur autos, en via deze website kun je goedkope huur autos vinden, maar ook vrachtwagens, bussen, kampeer bussen, fourwheeldrives etc.

goedkope huur auto's

 

Thrifty Car Rental is een ander internationale auto verhuurder met een reputatie voor goede prijzen

goedkope auto huur met thrifty

 

WAARSCHUWING; OVER DE JAREN HEBBEN WE MEERDERE KLACHTEN ONTVANGEN OVER CAIRNS OLDER CAR AND UTE HIRE !!

Van Cairns naar Cape Tribulation

huur auto van cairns naar cape tribulation
De rit van Cairns naar Cape Tribulation biedt prachtige uitzichten

De meeste auto verhuurders in Cairns en Port Douglas geven een gratis kaart om je weg te vinden, en het begin is makkelijk.
Als je in Cairns bent vindt dan eerst Sheridan Street en volg deze noordwaarts, op een gegeven moment loopt deze straat door in de Captain Cook HIghway en blijf die dan volgen.
Als je je huur auto op pikt op het vliegveld van Cairns, of in Port Douglas, slaat dan rechtsaf als je op de Cook Highway terecht komt.
Zo gauw als je Cairns uit bent loopt de weg vaak langs prachtige stranden, met mooie uitzichten over de zee.
Er zijn een aantal plaatsen waar je kunt stoppen om wat Australische dieren te zien, zoals Hartleys Creek Crocodile Farm of Rainforest Habitat, deze is op de hoek van de Port Douglas afslag.
Halverwege tussen Cairns en Cape Tribulation ligt het dorpje Mossman. Hier is de Mossman Gorge, een populaire plek voor toeristen, een mooi stukje regenwoud met een rivier er door heen, maar als je op weg naar Cape Tribulation bent dan kun je daar genoeg regenwoud zien en is Mossman Gorge niet zo belangrijk, zeker nu dat je er niet meer gewoon in kan rijden sinds de Aboriginals de weg geblokkeert hebben zodat je er alleen ik kan als je hun $4.50 per persoon betaalt om er met een bus naar toe gereden te worden.
In Mossman is er een grote supermarkt, dokter, postkantoor, banken, apotheek en al dat soort dingen die je in Cape Tribulation niet zal vinden, dus doe je boodschappen en andere dingen hier. Ook geen slecht idee wat cash op te pikken want de ATM's in Cape Tribulation zijn nogal eens leeg of buiten werking.
Goodies Cafe is een goede plek voor een lekkere lunch, Junction Cafe heeft lekkere koffie, en naast Junction Cafe is Delphina's Massage, ideaal als je een lange reis achter de rug hebt en de rug voelt niet zo goed aan.
Na Mossman is het nog 65 km. naar Cape Tribulation wat zo'n anderhalf uur rijden is.
De veerboot over de Daintree rivier gaat op en neer van zes uur 's ochtends tot middernacht, en kost $23.- voor een retourtje.
Na de veerboot is het nog 36 km. verder naar Cape Tribulation, doe het rustig aan want soms steken de kasuarissen onverwachts de weg over.
De Alexandra Range Lookout is de eerste plek om ff te stoppen voor een mooi uitzicht over de oceaan, de monding van de Daintree rivier, en Snapper Island.
Een stukje verder is het Discovery Centre, een regenwoud informatie centrum, wel interessant maar als je de gratis boardwalks van National Parks loopt en de borden leest kun je waarschijnlijk net zo veel leren. Achter de Discover Centre ligt de Jindalba Boardwalk.
Verder de weg op kom je door het gehuchtje Cow Bay, dat een kroeg en een vliegveldje telt, en dan de volgende stop is de Daintree Icecream Company, lekkere smaken ijs die ze van tropische fruit soorten uit hun eigen boomgaard maken.
Hierna passeer je Thornton Beach, mooi strandje met een eet tentje waar je kunt lunchen of een koffie of biertje drinken.
De volgende plek waar je even de benen kunt strekken is de Marrdja boardwalk, wandeling door regenwoud en mangroven.
Er zijn nog twee stranden waar je even kunt stoppen, eerst Noah Beach waar je door de National Parks kampeer plaats heen loopt om op het strand te komen, en daarna Coconut Beach, je ziet de zee aan de kant van de weg door de bomen. Meestal heb je dit strand helemaal voor je alleen. Aan het noordeinde van dit strand staat een sculptuur van Dutch Rob op een zand duin, als aandenken aan goede vrienden die hier woonden.
Na Coconut Beach steek je twee kreken over en zie je de Cape Tribulation shop, en kort daarna het bord "Welcome to Cape Tribulation". Hierna is de eerste weg aan je linkerhand Camelot Close, waar de Rainforest Hideaway B&B van Dutch Rob gelegen is.


kaart van cairns naar cape tribulation

 

 

kaart van cape tribulation
kaart van de daintree


tripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen