CapeTribulation.nl is de complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Kamperen in Cape Tribulation

Er zijn verschillende kampeerplaatsen in Cape Tribulation om te kamperen, maar voordat je een plaats op een camping boekt denk er wel even aan dat Cape Tribulation wereld beroemd is om zijn regenwoud, dat hier al zo'n 120 miljoen jaar overleeft.
Dat betekent dus dat het hier ook al 120 miljoen jaar geregent heeft, dus er kan best nog wel eens een buitje vallen gedurende je vakantie.
Cape Tribulation heeft officieel een regentijd en een droge tijd, maar dit is niet altijd betrouwbaar, het kan best in februari (midden van de regentijd) een paar weken zonnig zijn, en dan kan het ineens in Augustus weer stort regenen.
De gemiddelde regenval is 4.2 meter per jaar, dat is 4200 mm. wat best wel veel is vergeleken met de 760mm. van Nederland!
Een paar jaar geleden viel er zelfs 8 meter!

Een alternatief dat halverwege tussen kamperen en gewone accommodatie ligt kun je vinden bij Dutch Rob, achter zijn B&B heeft hij een hut diep in het regenwoud waar je een paar dagen als Tarzan en Jane door kunt brengen. Geen overbodige luxe hier, dit is jungle style! Klik hier om deze jungle hut te zien.

 

PK's Jungle Village,
Cape Tribulation

Cape Tribulation Camping in the Daintree

PK's Jungle Village is een budget resort met slaapzalen voor backpackers en prive kamers, maar ze hebben ook kampeer plaatsen, met en zonder elektriciteit.
Deze camping is in het centrum van Cape Tribulation, en er is een kleine supermarkt, een bar, restaurant, zwembad, wasserette, en je zit maar een minuut of twee lopen van het strand Myall Beach hier.

book this campsite in cape tribulation online

book pk's cape tribulation backpackers hostel online here

Lync Haven,
Diwan

Camping  in the Daintree

Lync Haven heeft kampeer plaatsen met en zonder elektriciteit, en er is ook een gas barbeque, een wasserette, een keuken voor de kampeerders.
Er is ook een bar en restaurant, en een verzameling dieren, van pythons tot vogels tot een grote krokodil die in het zwembad woont.
Een aantal kangoeroes en walabies wonen hier ook.

book daintree camping online

camping at cape tribulation
De kampeerplaats van Nationale Parken ligt aan Noah Beach

Cape Tribulation heeft ook een Nationale Parken camping, prachtig gelegen aan Noah Beach, maar behalve toiletten zijn er verder geen faciliteiten hier.

Deze kampeerplaats light 8 km. tenzuiden van Cape Tribulation en heeft 17 camp sites, voornamelijk voor tenten of kampeer busjes, de grote kampeer bussen passen hier niet goed in.
In de regentijd is deze kampeer plaats meestal gesloten, en de rest van het jaar is er een maximaal verblijf van zeven dagen.
Het is goedkoop kamperen hier maar je moet deze kampeerplaats van te voren boeken wat niet meevalt, het was vroeger mogelijk online te boeken maar nu niet meer, dus je moet even Googelen om uit te vinden waar je dit kunt boeken.


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen