CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Krokodillen Tours

krokodillen tour in de daintree
Spot krokodillen op een tour in Cape Tribulation of de Daintree rivier

Het gebied rond Cape Tribulation en de hele Daintree regio heeft talloze krokodillen, en er zijn een aantal tours die specialiseren in het spotten van krokodillen.
De meeste krokodillen tours zijn te vinden op de Daintree rivier of rond Daintree Village, maar er is ook Cape Tribulation Wilderness Cruises op Cooper Creek, ongeveer halverwege tussen de Daintree rivier en Cape Tribulation.

pas op voor krokodillen in de daintree rivier
Waarschuwing voor krokodillen in de Daintree rivier

Wanneer je bij de Daintree rivier aankomt en je wacht op de veerboot om naar Cape Tribuation te gaan, dan zie je de waarschuwingsborden al. Als je nagaat dat krododillen snel en sterk genoeg zijn om drinkende koeien en paarden het water in te sleuren dan begrijp je dus wel dat je een paar meter van het water moet blijven als je een foto van de Daintree rivier of de veerboot wilt nemen. Veel mensen gaan aan de rand van het water staan en zeggen; ik zie helemaal geen krododillen....
Nee, misschien niet, maar ze zien jou wel!

 

Solar Whisper krokodillen tour op de Daintree rivier

vectende krokodillen op de daintree rivier
Vechtende krokodillen in de Daintree rivier

De bovenstaande foto is van de croc-cam van de Solar Whisper krokodillen tour, het is paringstijd en twee mannen zijn aan het vechten over een vrouw.
De Solar Whisper doet krokodillen tours op de Daintree rivier en heeft zijn croc-cam aan boord, zodat spectaculaire gebeurtenissen die te snel gebeuren later nog eens afgespeelt kunnen worden.
Hun kantoortje en vertrek punt is aan je linkerhand net voordat je de veerboot over de Daintree rivier bereikt, en je kunt hier hun vertrek tijden zien en online reserveringen maken.

online reserveringen voor krokodillen tours in cape tribulation en de daintree

 

Cape Tribulation Wilderness Cruises op Cooper Creek

krokodillen tour in cape tribulation
De krokodillen tour op Cooper Creek bij Cape Tribulation

Wanneer je al in Cape Tribulation zit of elders boven de Daintree rivier, dan is Cooper Creek een goede keuze om krokodillen te gaan zien, want het is niet ver rijden, en er is hier een hoge kans krododillen te zien want de boot van Cape Tribulation Wilderness Cruises is de enige boot met een vergunning om deze kreek op te gaan. De krokodillen kennen de boot en worden er niet door afgeschrikt, en er zijn geen andere boten om ze te verstoren.
Beste kans om krokodillen te zien is op een zonnige dag in de winter, met laag tij.
Het spotten van wilde dieren kan nooit 100% gegerandeert worden maar het komt er hier wel dicht bij in de buurt!
Deze tour heeft geen online reserveringen, maar als je in Cape Tribulation bij Dutch Rob bent dan regelt hij het wel even.

krokodil in cooper creek bij cape tribulation
Eem krokodil op de oever van Cooper Creek

 

Je kunt ook zelf rond gaan kijken bij kreken en rivieren maar de krokodillen zijn verschrikkelijk goed gecamoufleert dus het valt niet mee ze te zien, op de tours heb je een stuk betere kans ze te zien en goede foto's te maken.

 

 

krokodillen waatschuwing
Pas op voor krododillen


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen