CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Mount Sorrow beklimmen

mount sorrow in cape tribulation
Mount Sorrow gezien vanaf zee, over Coconut Beach

Mount Sorrow is een wandeling waar je een dag voor uit moet trekken. Het duurt een paar uur om de top te bereiken, een paar uur terug, en je wilt natuurlijk ook nog wel even uitrusten en rondkijken daarboven.
De hoogte van de berg is 683 meter, maar omdat het pad een aantal keer omhoog en omlaag gaat, klim je in werkelijkheid meer dan die hoogte.
Het wordt aangeraden om voor tien uur 's ochtends te vertrekken en de tocht niet te doen als het regent of net geregend heeft, want er zijn nogal wat steile stukken die glibberig worden en met nat weer zijn de bloedzuigers zijn er ook in grotere aantallen.
Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de wandeling te doen, je zou niet de eerste zijn die een ongeplande nacht in de jungle doorbrengt omdat het donker werd op de terugweg.
Het wordt in Cape Tribulation het hele jaar door tussen zes en zeven uur ’s avonds donker, en dat gaat ook vrij snel wanneer de zon achter Mount Sorrow verdwijnt.

mount sorrow in cape tribulation
Mount Sorrow in Cape Tribulation

Wanneer je bij Dutch Rob in de Rainforest Hideaway B&B overnacht, zit je eigenlijk al op de helling van Mount Sorrow, maar rechtstreeks naar boven klimmen is een onmogelijke opgaaf in dit dichte regenwoud.
Om de wandeling op Mount Sorrow te beginnen volg je de hoofdweg die door Cape Tribulation loopt. Net nadat de asfaltweg ophoudt, zie je een parkeerplaats aan je rechterhand.
Wanneer je hier gestopt bent, zie je aan de linkerkant van de weg het bordje tussen de bomen waar het pad begint. Als je het rijdend probeert te zien mis je het en kom je bij Emmagen Creek terecht.

de parkeerplaats voor mount sorrow het begin van het wandelpad naar mount sorrow instructies voor de mount sorrow wandeling

Het is aan te raden goede wandelschoenen te dragen voor de wandeling en ook om genoeg water mee te nemen: er zijn geen kreken onderweg om waterflessen te vullen.
Het is ook een goed idee om iemand te laten weten dat je Mount Sorrow op bent: mocht er iets niet volgens plan gaan, dan kunnen ze je tenminste komen zoeken.

de eerste kilometer van de mount sorrow wandeling

0–1km: Het begin van de wandeling is een beetje steil en bij droog weer is het regenwoud de eerste paar honderd meter bedekt met stof van het onverharde Bloomfield Track.
Waaierpalmen en schroefpalmen (pandanus) zijn veel voorkomende bomen in dit stukje regenwoud.

de tweede kilometer van de mount sorrow wandeling

2km–3km: Op dit stuk wordt het nog steiler. Op een helling is zelfs een touw om jezelf veilig omhoog te trekken en op de terugweg veilig de helling af te komen.
Het pad wordt ook wat ruiger, met meer boomwortels en rotsen om overheen te klauteren.
De vegetatie verandert een beetje en bomen zoals de bumpy satinash (syzygium cormiflorum, een soort uit de mirtefamilie) en palmvarens komen hier meer voor.

de laatste etappe van de mount sorrow wandeling

3km tot het uitkijkpunt op 683m: Het laatste deel van de wandeling gaat door meer open woud met acacia's en varens.
Als het goed weer is met heldere lucht, dan heb je vanaf het uitkijkpunt spectaculaire uitzichten over het Groot Barrièrerif, Snapper Island en de kleine zandeilandjes op het rif.
Ook kun je de kust en het hele dorp Cape Tribulation goed zien, en als je naar het westen kijkt is er ook een mooi uitzicht.

Het uitkijkpunt zelf is niet al te ruim en het kan soms best druk worden hier. Als je net uren geklommen hebt, wil je natuurlijk niet op een kluitje staan alsof je tijdens spitsuur in de trein naar Den Haag staat.
De middelste foto is naar het oosten waar je over heel Cape Tribulation kijkt, en de foto rechts kijkt uit op het westen.
Mocht je Mount Sorrow beklimmen op een bewolkte of regenachtige dag, dan mis je deze uitzichten en zie je misschien helemaal niets.

uitkijkpunt op mount sorrow oost uitzicht van mount sorrow uitzicht van de top van mount sorrow naar het westen

 

 

 

 

 


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen