CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Stranden rond Cape Tribulation

De stranden rond Cape Tribulation zijn onvoorstelbaar mooi, staan regelmatig aan de top wanneer er weer eens een verslaggever een stranden top 10 of 20 samenstelt, en als je de weg weet kun je hier nog steeds een paar kilometer strand voor jezelf hebben!
Hier is een introductie tot de stranden van Cape Tribulation, van noord naar zuid.
Beneden aan deze pagina is een kaart om alle stranden te vinden.

Emmagen Beach

emmagen beach
Emmagen Beach vanaf het zuidelijke einde gezien

Een klein verlaten strandje, zo'n zes kilometer boven Cape Tribulation.
Om er te komen moet je de onverharde weg trotseren, zolang je het rustig aandoet en de meeste kuilen mist is het met een gewone auto goed te doen. Vlak voordat de weg Emmagen Creek doorsteekt is er een bocht naar links waar je wat ruimte ziet om je auto te parkeren, en er staat aan de rechterkant van de weg een grote strangler fig, een hele grote boom. Dit zijn de enige kenmerken, er is geen bord. Achter de strangler fig begint een paadje dat naar Emmagen Beach loopt.
Als het laag tij is kun je Emmagen Beach ook bereiken vanaf Cape Tribulation Beach door over de rotsen te klauteren, met hoog tij is dit te moeilijk.

Cape Tribulation Beach

cape tribulation beach
Cape Tribulation Beach

Cape Tribulation Beach ligt aan de noordkant van de beroemde kaap Cape Tribulation en is een goed strand als er een frisse zuid-oostelijke wind staat, wat nogal eens gebeurt gedurende juni to augustus, omdat de kaap de wind tegen houdt.
Nadeel van dit strand is dat veel bussen die de dag trips doen uit Cairns en Port Douglas hier stoppen dus van 12 tot 3 kan het hier druk zijn, al is het makkelijk genoeg een stukje verderop het strand te lopen en rustiger plekjes te vinden.
Als je een stuk het strand op loopt kom je de Beach House tegen waar je kunt lunchen of een biertje te drinken.
Er is ook een korte wandeling naar een uitkijk punt op de kaap.
Vanaf de parkeer plaats begint een wandel pad naar Myall Beach aan de zuidkant van de kaap.

Myall Beach

Myall Beach, strand in Cape Tribulation
Myall Beach

Myall Beach ligt aan de zuidkant van de beroemde kaap Cape Tribulation, en omdat het binnen loop afstand van de meeste accommodatie in Cape Tribulation is kan het hier nog wel eens druk zijn, Cape Tribbers vinden het te druk op het strand als er een man of dertig te zien zijn.
Dit strand is te bereiken via het pad recht tegen over de Boardwalk Takeaway dat langs PK's Resort loopt, of via Dubuji boardwalk honderd meter zuidelijk.
Aan de zuidkant van dit strand is Myall Creek, en een pad loopt parallel met deze kreek terug naar de hoofdweg en komt uit bij de Cape Trib Shop.
Aan de noordkant van dit strand is Mason Creek, die makkelijk door te steken is als het tij niet al te hoog is, en dan kun je of tussen de kreek en de kaap het pad vinden dat je naar Cape Tribulation Beach brengt, of naar de punt van Cape Tribulation lopen waar je vanaf de rotsen van het uitzicht kunt genieten.
Myall Beach is zo'n 20 minuten lopen vanaf Dutch Rob's Rainforest Hideaway B&B.

myall beach and mount sorrow
myall beach in cape tribulation

Een ander uitzicht op dit strand is beneden aan deze pagina waar Myall Beach het bovenste strand is.

Coconut Beach

coconut beach
Coconut Beach in de voorgrond, Myall Beach in de achtergrond met de beroemde kaap

Coconut Beach ligt aan de zuidkant van Cape Tribulation, kilometers strand met kokos palmen en meestal heb je hier het rijk alleen sinds de enige accommodatie aan dit strand gesloten is.
Om Coconut Beach te bereiken vindt het punt waar de weg het strand ontmoet, zo'n 200 meter ten zuiden van het gesloten resort.
Via deze weg kom je op het zuidelijke eind van het strand terecht, je kunt naar het noordelijk eind lopen tot aan Myall Creek, maar steek hier niet door om naar Myall Beach te gaan want er zitten nog wel eens krododillen in deze kreek.
Vlak voor het noordelijk eind van dit strand staat een sculptuur van Dutch Rob op een zand duin, een gedenksteken voor een bevriend echtpaar die hier aan het strand woonden. De grond achter de duin is prive eigendom, ga niet verder naar binnen.
Er ligt een hoop oud koraal rif verscholen onder water aan Coconut Beach dus kijk uit met zwemmen.
Beneden aan deze pagina is een luchtfoto van Coconut Beach, het onderste strand.

Noah Beach (noord)

Parkeer aan de kant van de hoofdweg buiten de National Parks kampeer plaats en loop daar door heen om noord Noah Beach te bereiken. Een heel groot wijd strand, met meestal niemand of soms een paar kampeerders. Als je naar het zuid einde loopt kun je zuid Noah Beach zien aan de andere kant van de kreek, maar steek niet over want dit is krokodillen terrein.

Noah Beach (zuid)

noah beach
Zuid Noah Beach, boven de kreek is noord Noah Beach te zien.

Een stukje ten noorden van Thornton Beach kun je de zee door de bomen zien en dit is waar je parkeert om zuid Noah Beach te bereiken, er staan geen borden. Zuid Noah Beach is een prachtig strand waar je meestal niemand anders ziet.

Thornton Beach

thornton beach
Thornton Beach in de voorgrond, Noah Beach in de achtergrond en Cape Tribulation in de verte

Thornton Beach is het onderste strand op deze foto met het eilandje, Struck Rock, vlak voor de kust, als het een erg laag tij is kun je hier naar toe lopen.
Dit is het enige strand met een bar/cafe om wat te eten en te drinken.

Cape Kimberley Beach

cape kimberley beach

Net ten zuiden van de Alexandra Range Lookout is de afslag naar Cape Kimberley. Volg deze weg een kilometer of vijf en dan kom je op Cape Kimberley Beach terecht. Vanaf dit strand kijk je uit op Snapper Island.

Vergelijking van stranden

Hier is een vergelijking van stranden, tussen Port Douglas en Cape Tribulation:

stranden in port douglas en cape tribulation

 

Kaart om de stranden rond Cape Tribulation te vinden

kaart van cape tribulation
kaart van de daintree


goedkope vluchten naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen