CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Veiligheid in Cape Tribulation

Cape Tribulation stond pas nog op nummer 12 toen de Huffington Post een lijst van de gevaarlijkste stranden van de wereld samenstelde, maar dat hebben ze natuurlijk allemaal wel een beetje overdreven.

De kans dat je tijdens je vakantie in Cape Tribulation door een krokodil gebeten wordt op het strand, of je maag door een kasuarisklauw opengereten wordt, of dat je een hartverlamming krijgt van een Box Jellyfish (kubuskwal), of je hart wordt doorgestoken door een pijlstaartrog zoals bij Steve Irwin, of dat je op een steenvis stapt, of door een giftige slang gebeten wordt, of door een giftige spin, is echt niet zo groot, en Dutch Rob heeft al twintig jaar zonder problemen overleefd in Cape Tribulation. Hij is een keer door een boomslangetje gebeten (eigen schuld, moet je niet mee rondsjouwen), terwijl hij in Nederland door een sint-bernardshond en door een paard is gebeten, en in andere landen door verschillende apen, dus het valt best wel mee in Australië!

Op deze pagina wat tips om een veilige en aangename vakantie in Cape Tribulation door te brengen.

 

gevaarlijkste stranden van de wereld

Box Jellyfish

De Box Jellyfish (kubuskwal) is waarschijnlijk het grootste gevaar, maar ook het eenvoudigst te vermijden: ga tussen november en mei niet de zee in zonder stinger-suit (speciaal duikpak tegen kwallen).
Dit geldt niet wanneer je op snorkeltour naar het Groot Barrièrerif gaat, want de Box Jellyfish zwemt alleen dicht bij de kust, dus op het rif, kilometers van de kust, heb je er geen last van.

 

Kasuaris

Een paar jaar geleden was er een heel grote kasuaris in Cape Tribulation die een aantal mensen aangevallen heeft. Meestal zijn ze schuw, of ze zijn relaxed en lopen om je heen. Er is al jaren geen probleem met kasuarissen geweest in Cape Tribulation sinds de laatste lastige kasuaris verwijderd is. De Youtube-films die je kunt zien met wilde aanvallen zijn meestal in dierentuinen waar de kasuaris opgejut is of een beetje gestoord is geworden van heimwee naar het regenwoud.

 

Krokodillen

Zolang als je niet gaat zwemmen in de Daintree rivier, of in mondingen van andere kreken tussen de mangroven, dan is dit ook geen echt probleem.
Nationale Parken heeft nu waarschuwingsborden op de stranden gezet, maar dit is een beetje overdreven, het aantal mensen dat op klaarlichte van het strand gesleurt is door krokodillen in 200 jaar blanke geschiedenis in Australië is op minder dan een hand te tellen, zie deze pagina met een lange lijst van crocodile attacks in Australia, de meesten zijn 's nachts, er is alcohol in het spel, en het gebeurt op plaatsen waar iedereen met een beetje verstand toch niet zou gaan zwemmen.

waarschuwings bord voor krokodillenwaarschuwing voor krokodillen

Of je moet echt problemen gaan zoeken, zoals 24 jaar oude Belgische tourist Stefaan Van Turnhout, in een klap wereldberoemd als Stupid Stefaan.
Hij was op vakantie in Cape Tribulation, en ging wandelen op het strand Myall Beach. Aan het noordeinde van dit strand ligt Mason Creek, en hij had van de plaatselijke bevolking gehoort dat hier een zoutwater krokodil van twee meter woonde, die door de Capetribbers Allan genoemd was.
Er stond een waarschuwingsbord zoals hierboven bij de kreek, maar Belgische tourist Stupid Stefaan had een goed idee; hij wou een close-up foto van de krododil dus hij liep het water in met een stok in een hand, en zijn camera in de andere hand.
Hij sloeg met de stok op het water, met het doel de krokodil aan te trekken.
Deze techniek bleek zeer effectief, de krokodil kwam inderdaad meteen naar hem toe, en beet hem op zijn linker knie.
Een van de getuigen van deze aanval rende naar de Cape Trib Pharmacy en de ambulance werdt gebelt, maar toen de gewonde Belg uiteindeljk daar binnen strompelde zag de apotheker dat het allemaal niet zo serieus was, maar het was te laat om de ambulance weer af te bellen dus die deed toch de hele trip van Mossman naar Cape Tribulation, bijna anderhalf uur.
Queensland National Parks and Wildlife hebben een regel dat wanneer een krokodil iemand heeft aangevallen dit dier verwijdert moet worden dus ze vingen de krokodil en brachten hem ergens anders onder. De Capetribbers waren een beetje kwaad op de Belg want ze kenden Allan al een tijd en mochten hem wel.
De vriendin van de Belg vondt het allemaal nog wel grappig want eerder op hun reis was hij ook al door een aap gebeten.
Ondertussen was het allemaal zo snel gebeurt dat Stefaan geen kans had gehad op de knop te drukken van zijn camera dus hij had nog steeds de foto niet waar het allemaal om begonnen was.

krokodil aanval in cape tribulation
De knie van Stupid Stefaan

hier was de belg door een krokodil gebeten
Mason Creek waar het allemaal gebeurde

 

Muggen

Hoewel Australië door landen met malaria is omringt, komt deze ziekte in Australië niet voor.
Sommige wijken in Cairns of Port Douglas komen nog wel eens in het nieuws met Dengy Fever of Ross River Fever maar op je vakantie in Cape Tribulation hoef je je weining zorgen te maken.
Zeker als je bij Dutch Rob overnacht, iedereen vraag hier altijd waarom er 's nachts geen muggen zijn, het huis is open, alle lichten aan, en geen insecten!

Slangen

Hoewel Australië in het algemeen een reeks van de wereld's meest giftige slangen heeft, is de jungle van Cape Tribulation het veiligste regenwoud van de wereld want er zit hier geen een dier waar je dood aan kunt gaan!
De meeste slangen die je hier zult tegenkomen zijn pythons of boomslangetjes, allebei ongevaarlijk.

Spinnen

Hetzelfde geldt voor spinnen, alleen de redback en funnelweb in Australië kunnen dodelijk zijn, en die komen in Cape Tribulation dus niet voor.

Met andere woorden, wees niet bang het regenwoud in te gaan of er in te overnachten, het is gevaarlijker in en rond de stad van Sydney met brown snakes, redbacks en funnelwebs, en de freaks en psychos die grote steden meestal hebben.


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen