CapeTribulation.nl is de meest complete gids om vakanties in Cape Tribulation te plannen, boek accommodatie en tours online, lees wat er te doen is en leer over de unieke natuur van de Daintree

cape tribulation informatie

Het weer in Cape Tribulation en de Daintree

Het weer in Cape Tribulation heeft verschillende uitersten: van wekenlange stortbuien die 24 uur per dag doorhameren tot maandenlange zonnige perioden met schitterend blauwe luchten.
Een hoop mensen schijnen te denken dat de regentijd al in november begint, maar dit is niet juist, het is juist het begin van de mooiste tijd van het jaar. Tot januari zijn er vele windstille zonnige dagen, ideaal voor strand, zeekajak en snorkeltours.

Januari kan heet en droog zijn, maar er zijn ook regelmatig buien die alles afkoelen. Het hangt er maar net van af of de moesson vroeg of laat komt, soms komt die pas later in februari.
Februari en maart zijn meestal echt nat, met buien die dagenlang aan kunnen houden. Het mag dan geen strandweer zijn, maar het regenwoud ziet er fantastisch uit in de regen, de kreken stromen voluit en de kikkers kunnen 's nachts oorverdovend zijn.
Het is een onvergetelijke ervaring een echte zware regenperiode mee te maken als je in het regenwoud overnacht.
April is de tijd dat de regentijd ten einde komt, de zon komt weer tevoorschijn en het toeristenseizoen begint weer met de paasvakantie.
Mei is een maand waar je een beetje van alles wat kunt verwachten, regen of zon.
In juni begint het af te koelen en de kans op regen vermindert.
Juli en augustus zijn officieel de droge maanden, al kan er nog best wel eens een bui vallen. De nachten kunnen koel zijn en een lange broek en trui komen goed van pas, ook al denk je dan dat je in de tropen zit.
September is meestal vrij droog en de koele nachten zijn voorbij.
Oktober begint weer wat warmer te worden en is de laatste maand dat je veilig kunt zwemmen, want in november beginnen de giftige kwallen weer te arriveren.
November is een warme maand, al kan er af en toe een buitje vallen om alles een beetje af te koelen. Meestal is er weinig wind, ideaal voor strand- en zeeactiviteiten.
December is een vrij warme maand, tenzij een regenbui wat afkoeling brengt. Wederom meestal ideaal weer voor strand en zee.

 

Het weer in Cairns en Cape Tribulation

Dit is her weer in Cairns vandaag, de dichtst bijzijnde stad van Cape Tribulation

 

  JAN FEB MAR APR MAY JUN JUL AUG SEP OCT NOV DEC
32 31 31 30 27 26 25 27 28 30 31 32

Gemiddelde temperaturen in Cape Tribulation

regen val in cape tribulation

Gemiddelde regen val in Cape Tribulation


goedkope vliegtickets van nederland naar AustraliŽtripadvisor cape tribulation accommodatie

Vragen over Cape Tribulation die niet door deze website beantwoord werden?

Klik hier om een emailtje te sturen